Mali istraživač


Multikulturalna radinica Centar za nove edukacije

 

Ako želite da saznate neverovatne činjenice i tajne o našem divnom svetu, igrajte se i učite sa nama!

Želimo mladima da omogućimo učenje kroz igru i kreativne  praktične zadatke i eksperimente, kako bi kroz stručno mentorstvo razvili svoje talente, veštine i logičko razmišljanje.

Decu motivišemo da koriste svoje kapacitete, da otkrivaju, rešavaju probleme i da slobodno razmišljaju, sa namerom da kod njih probudimo i razvijemo ljubav, samopouzdanje i pozitivan stav prema učenju. Deca dobijaju priliku da do znanja dođu pomoću brojnih zabavnih ogleda koje se izvode kroz istraživačke aktivnosti, zanimljiva predavanja, korištenjem literature prilagođene uzrastu polaznika, kao i naučnim video klipovima, učešćem u debatama, kvizovima i raznovrsnim aktivnostima kroz grupni i samostalni rad.

Neke od tema koje  radimo su:

Gde sam ja u Svemiru? Kada putujući među zvezdana prostranstva  odgovaramo na mnoštvo pitanja.

Zašto se pluta u svemiru? Kako se tamo jede i pere? Kako isprazniti kante za smeće? Iz svemira odlazimo do različitih kontinenata i država učimo o njihovoj kulturi, biljnom i životinjskom svetu, prelazimo velika vodena prostranstva, čudesne vulkane, i bavimo se  paleontologijom na jedan zabavan i interaktivan način.

  • 3 – 4 godina

  • 5 – 7 godina

  • 8 -10 godina

  • 10 -12 godina